Tervetuloa!

Mahtavaa, että olet tullut vierailemaan sivuillani! Portfolion lisäksi päivittelen täällä myös tätä sisustusaiheista blogiani. Ensimmäisessa postauksessani ajattelin hieman avata omaa tapaani toimia suunnittelijana.

Suunnittelutyylejähän on olemassa tasan yhtä monta kuin on suunnittelijoitakin.

“Sisustussuunnittelija suunnittelee vain kalliita koteja ja suuria kohteita, kulkee aina korkokengät jalassa ja on kiinnostunut kalliista skandinaavisesta designistä ja korkealentoisesta arkkitehtuurista.”

No ei ihan niinkään, vaikka monella tällainen kuva suunnittelijan työstä onkin. Muistan elävästi, kun menin suunnittelijakollegan mukana hänen kohteensa alkukartoitukseen, jossa meitä  oli vastassa kaksi mieshenkilöä. Toinen oli kohteen omistaja ja toinen kunnan eläkkeelle jo jäänyt rakennuspiirtäjä. Heidän ensimmäinen kommenttinsa meidän saavuttua paikalle (hirveässä pakkaskelissä), oli –Ai! Eikös teillä olekkaan korkokenkiä jalassa?  No ei ole, naureskeltiin.

Itselläni on tapana toimia suunnittelutyössä hyvin käytännönläheisesti toimien. Suunnittelen niin isoja, kuin pieniäkin kohteita, aina asiakkaan ja kohteen tarpeiden mukaan. Aina ihan kaiken ei tarvitse olla uutta ja kiiltävää, joskus on hyvä tehdä korjauksia ja uudistuksia vanhaa kunnioittaen. Minun mielestäni elämä saa näkyä kodissa ja etenkin vanhoissa taloissa ajan kerroksellisuus tuo tilaan mielenkiintoisia ulottuvuuksia.

Minusta olisi mahtavaa, jos ihmiset uskaltautuisivat enemmän revittelemään kotinsa sisustuksen kanssa. Ihan liian usein ajatellaan, että johonkin rajumpaan kyllästyy helposti, tai entä jos asunto meneekin joskus myyntiin ja mahdollinen ostaja ei pidäkkään valitsemastasi tyylistä. Koti on yleensä kuitenkin ensisijaisesti meitä itseämme varten, joten ehdottomasti suosittelen, että antaa mennä vaan!

Suunnittelija auttaa niin isoissa, kuin pienissäkin suunnitelmissa. Yleensä asiakkaalla on joku tietty tyyli tai värimaailma mielessä, jota suunnittelija lähtee tarkentamaan ja hahmottamaan. Suunnittelija ei suunnittele asiakkaan kohteita ihan täysin omien mieltymystensä perusteella, vaan käyttää hyödykseen tietoa ja taitoa, jotta tilasta tulee asiakkaan toiveiden mukainen ja erityisesti asiakkaan näköinen toimiva kokonaisuus.

Asiakkaalla ei kuitenkaan tarvitse olla mielessä mitään tiettyä suuntaa tai tyyliä. Silloin suunnittelija auttaa kartoittamaan mahdollisuuksia ja antaa ideoita. Toisinaan lähdetään liikkeelle vaikkapa talon alkuperäistä tyyliä metsästäen, ja toisinaan muutetaankin tilat aivan uudistetuksi moderniksi kokonaisuudeksi. Jokainen suunnitelukohde on omanlaisensa kokonaisuus.

Sisustussuunnittelijana ja sisustusarkkitehtina suunnittelen niin yksityskoteja, kuin julkisiakin tiloja. Aina tapetin valinnasta pohjaratkaisujen muutoksiin sekä myymälä- ja toimitilasuunnitteluun.

Toivottavasti kuulen sinusta ja toiveistasi pian!

Anna